Çarşamba, Temmuz 07, 2004

İSTANBUL BAROSU'NUN BASIN AÇIKLAMASI:

AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİYLE STAJYER AVUKAT DEĞİŞİMİ BAŞLADI

Avrupa Birliği ülkeleri Baroları arasında stajyer avukat değişimi çerçevesinde 10 Stajyer Avukat yarın Almanya’ya gidiyor.
İstanbul Barosu Başkanı Av. Kazım Kolcuoğlu konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

”Türkiye’nin AB ile ilişkilerinin gittikçe gelişmesi ve AB hukukunun günümüz hukukçularını büyük çapta ilgilendirdiği bir gerçektir. Ulusal hukukumuzdaki gelişmeler, örneğin Anayasa değişiklikleri ve buna paralel uyum yasaları büyük ölçüde Türkiye - AB ilişkilerinin gelişmesinden kaynaklanmaktadır.

Hukukumuzdaki bu gelişmelerin hukukçularımızı da yakından ilgilendirdiğine inanıyoruz. Hukukçularımız da hukukumuzdaki gelişmelere paralel olarak, değişiklikleri iyi algılamaları ve uluslar arası hukukun içine daha çok girmeli ve o ülke hukuklarını tanımalıdırlar.

İstanbul Barosu olarak bu noktadan hareketle, Avrupa Birliği ülkeleri Barolarıyla işbirliği yapmanın gereğine inandık. Ve bunun ilk örneği olarak Frankfurt Barosuyla yaptığımız anlaşma çerçevesinde 10 Stajyer Avukat arkadaşımızı Frankfurt’a gönderiyoruz. Arkadaşlarımız, Frankfurt Barosu’nun gözetiminde iki ay bu kentte gözlem ve incelemeler yapacaklar. Değişim programı çerçevesinde aynı şekilde Frankfurt Barosu da Stajyer Avukatlarını İstanbul’a gönderecek.

Biz bu değişim programını öteki Avrupa Birliği ülkelerinin Barolarıyla da belirli zaman dilimleri içersinde gerçekleştireceğiz.

İstanbul Barosu olarak, hukukçularımızın meslek içi eğitimlerine büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede seminerler, sempozyumlar, paneller düzenliyoruz.

Yeditepe Üniversitesi ile birlikte AB hukuku ile ilgili uluslar arası seminer programı düzenlenmiştir. 12 Temmuz’dan 3 Ağustos’a kadar devam edecek programda, Avrupa Birliği hukukçuları ile Üniversitelerin değerli bilim adamı ve uzmanları uluslar arası hukukun her alanını enine boyuna irdeleyeceklerdir.”

Adres: Beyoğlu İstiklal Cad. Orhan Adli Apaydın Sokak Baro Han K:2 34430 – İSTANBUL
http://www.istanbulbarosu.org.tr


0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa