Pazartesi, Haziran 14, 2004

GAZETECİLER SENDİKASI’NDAN YENİ ‘BASIN YASASI’NA İTİRAZ


TGS İzmir Şubesi'nin Olağan Genel Kurulu'nda bir bildiri yayınlanarak, yeni basın yasasının çalışanlyarın haklarının korunması için yeterli olmayacağı ifade edildi.


TGS İzmir Şubesi'nin Genel Kurulu'nda oy birliğiyle kabul edilen sonuç bildirisinde, özetle şu görüşlere yer verildi:
"Bazı maddelerinde çekincelerimiz olmakla birlikte, TBMM'de kabul edilen yeni Basın Kanunu'nun, daha özgürlükçü bir ortam yaratacağını umuyoruz. Ancak gazetecinin iş güvencesine sahip olmadığı, sendikasızlaştırmanın hala geçerliliğini sürdürdüğü, kısacası basın çalışanının, editoryal bağımsızlık da dahil işverenler karşısında tam anlamıyla özgürleşemediği bir ortamda, yeni Basın Kanunu'nun sağlayacağı hakların da yeterli olmayacağı kanısındayız.
1990'lı yıllardan başlayarak bilinçli bir biçimde sendikal haklardan, sendikal örgütlenmeden ve dolayısıyla iş güvencesinden yoksun bırakılan basın emekçilerinin, medya sahipleri ile onların sözcülüğünü yapan yöneticilerin tüm baskılarına rağmen editoryal bağımsızlıktan ödün vermeden çalışma gayretlerini sürdürmesini ise saygıyla karşılıyoruz.
AB üyeliği sürecinde kendimize hedef seçtiğimiz ülkelerde tekelleşme eğilimlerine karşı önlemler alınmaya çalışılırken, ülkemizde de medya sahiplerinin basın dışı ticaretle ilişkilerinin kesilmesi, mutlaka zorunluluk haline gelmiştir.
Bu amaç doğrultusunda yapılacak yasal düzenlemelerin yaşama geçirilmesinde, tüm basın emekçilerini sendikaya destek olmaya ve TGS çatısı altında örgütlenmeye çağırıyoruz."

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa