Pazartesi, Temmuz 26, 2004

Bir Anket...

Üyemiz Sayın Hüsamettin Başkaya İngiltere'den yazıyor:
------------------------------------------------------
Cok Degerli IvHP gurubu uyeleri,

Amerikada "Cyber Teror"  konusunda doktora calismasi yapan bir arkadasimin calismasina kaynak olmak uzere hazirladigi bir anket calismasina katilmasi icin  bilgi ve tecrubesinden  istifade etmek uzere Sn Avniye Tansug hanima email attigimda, kendisi memnuniyetle yardim edecegini bununla birlikte IvHP gurubunda bu alanda  Turkiyede ciddi calismalari olan farkli kesimlerden uzmanlarin oldugunu,  istersem bu listede ki insanlara da bu anketi ulastirabilecegini soylediginde memnuniyetle kabul ettim.

Yukarida da kisaca bahsettigim gibi ekte goreceginiz Anket Ingilizce olarak hazirlanmis, basta ABD ve Avrupanin Siber ataklara karsi ne kadar hazirlikli oldugunu olcmek icin olusturulacak "Vulnerabiliry Scale"e kaynak olusturacaktir.

Bu onemli calismayi yapan arkadasimiz Turk oldugu icin Bu doktora calismasinda Turkiye'den de bahsetmek istiyor. Bunun icin benden yardimci olmami istedi. Bende mumkun mertebe bu alanda soz sahibi uzman insanlara bu anketi ulastirmaya calisiyor  ve kiymetli vakitlerini ayirarak bu anketi doldurmalarini rica ediyorum.

Bu ankette genel olarak Siber teror, siber kanunlar ve siber suclar hakkinda farkli sorular bulunmaktadir. Butun sorulari cevaplama zorunlulugu olmamakla birlikte mumkun oldugu kadar fazla soruyu cevaplamaniz olusturulacak olcegin verimliligi acisindan hayati onem arz etmektedir.

Dogru olduguna inandiginiz cevabin yanina (X) harfi  yazarak icaretleyebilirsiniz. Tamamladiktan sonra Kaydet/Save etmeyi lutlen unutmayin.

Hemen hemen her sorunun altinda bir aciklama kismi vardir. Bu aciklama kismini doldurmak zorunlu olmamakla birlikte aciklama yapilirken Ingilizce veya Turkce olmasinda bir sakinca yoktur.

Bu calismada ismen zikredilmek isteyenler lutfen anket calismasi ile birlikte kendi bilgilerini de gonderirlerse bende kullanilmak uzere ilgili arkadasa gonderecegim.

Bu calisma tamamlandiginda Sn Avniye Tansug hanim vasitasiyla bu Doktora tezinin de elinize gecmesini saglamaya  calisacagim.

Anketleri 1 hafta icerisinde
hbaskaya@blueyonder.co.uk email adresine gonderebilirsiniz. Gec kalmis anketler icin yine benimle irtibata gecebilirsiniz.

Gostermis oldugunuz ilgi ve ayirdiginiz zaman icin simdiden cok tesekkur eder calismalarinizda basarilar dilerim...

 
Saygilarimla

Husamettin Baskaya
Msc Information Security
Royal Holloway University Of London
__________________________________________________
Anketi aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz:

http://www.ivhp.org.tr/belgelik/Survey_Dissertation_Turkey.doc





0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa