Çarşamba, Haziran 14, 2006

ULUSLARARASI "BİYOTEKNOLOJİ VE HUKUK" SEMPOZYUMUNDA GEN HUKUKU MASAYA YATIRILDI!



Resim: Ön sıra: Sempozyumu Düzenleyen: Doç. Dr. Tekin Memiş, Sempozyum Koordinatörleri: Prof.Dr. Jürgen Simon, Cristina Blohm-Seewald. Atina Panteon Üniversitesi'nden Dr. İsmini Kriari-Catranis ve Dr. Amedeo Santosuosso, Hakim, Milano İstinaf Mahkemesi. Arka sıra: Doç.Dr. Fadıl Yıldırım, Gazi Üniversitesi, Av. Jürgen Robienski, Av. Mehmet Gün.

(Alanlarında dünya çapında üne sahip bilim insanlarının bildiri sunduğu, son derece ilginç bilgilerin paylaşılıp, tartışmaların yaşandığı bu Sempozyum'da tuttuğumuz notlar deşifre edilmekte olup, çözümler tamamlandıkça yayına açılacaktır. Bu önemli etkinlikte öncülük eden üyemiz sayın Doç.Dr. Tekin Memiş'i içten kutluyoruz ve şimdilik Kadir Has Üniversitesi'nin konuya ilişkin Basın Bültenini sunuyoruz:)


BİYOTEKNOLOJİNİN RİSKLERİ BÜYÜK!

"Biyoteknoloji ve Hukuk" konulu uluslararası sempozyum Kadir Has Üniversitesi'nin Cibali Merkez Kampüsü'nde 16-17 haziran 2006 tarihlerinde yapıldı. Gen analizleri, iş hukukundan ceza hukukuna, sigorta hukukundan ıspat hukukuna kadar sosyal bilimlerde de bir çok kullanım alanına sahiptir. Bunlara iş ve işveren ilişkilerinin kurulması ve devamında kullanılması ile sigorta sözleşmelerinin kurulması ve primlerin belirlenmesi örnek olarak verilebilir.
Biyoteknolojik araştırmalar, hukuku yakından ilgilendirmektedir. İnsan hakları, patent hukuku, medeni hukuk, iş hukuku, ceza hukuku ve sigorta hukuku alanları ile biyoteknolojik gelişmeler, birbirini etkileyen disiplinler olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle konuya hukukun daha titiz bir yaklaşım sergilemesi gerekmektedir. Sempozyumun düzenlenme amacı da ülkemizde bu konuya dikkatlerin çekilmesidir. Zira bu alanların hiçbirinde yasal bir düzenleme olmadığı gibi yasal düzenlemelere olan ihtiyaçların da farkına henüz varılmamıştır.
Sempozyum (ülkemizdeki) "biyoteknoloji ve hukuk" konulu ilk sempozyum olma özelliğini taşımaktadır. Sempozyuma, yurtdışından 5 ayrı ülkeden 7 yabancı bilim insanı ile Türkiye'den 5 ayrı üniversiteden 9 bilim adamı katılmıştır.


Kadir Has Üniversitesi, Cibali Merkez Kampüsü,
Bilgi İçin :Ali Soysüren, Teaching Assistant,
(0212) 533 65 32/ ext 627
alimir@khas.edu.tr

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa