Cuma, Haziran 02, 2006

18 Mart 2005 TARiHLİ BİR TUNCER ÜNEY MESAJI ve BİR HABER

Türkiye Bilişim Ansiklopedisinin Değerli Editörleri,

Ansiklopedinin basılışını merakla beklediğinizi biliyoruz. Size gelinen son durum hakkında bilgi vermek istiyoruz.
1. Yazarı atanmış toplam 325 makaleden 220 kadarını ancak teslim almışbulunuyoruz. Bazı editör arkadaşlarımız kendi sorumluluklarındaki makalelerikısa bir süre içinde toplayıp gönderdiler. Ancak bu sayıya ulaşmak için epeyçaba harcamak durumunda kaldık. İşin zor tarafı geride kaldı. Gecikmedendolayı kendilerinden özür dileriz. Ansiklopedimiz bu makalelerle yayımlanacak. Yaklaşık 1400 sayfa kadar olacak. Makalelerin son bir defa daha okunması bir yandan sürerken bir yandan da ansiklopedide yer alacak şekilde biçimlendirilme işi yapılıyor. Tüm bu işlemlerin Nisan sonundan önce tamamlanıp Ansiklopedinin basılabileceğini düşünüyoruz. Bu arada Ansiklopedinin prototipi de hazırlandı. Yaklaşık 12 örnek makale ve dizinlerle birlikte içeriğinde neler olabileceği ortaya çıkmış oldu. Bunu sizlerin görüşüne sunuyoruz. Önerileriniz bize ışık tutacaktır. Bu örnek ansiklopediye pazartesinden itibaren
www.papatya.gen.tr/tba/tba.htm adresinden erişebilirsiniz.

2. Diğer yandan Ansiklopedinin bir de çevrimiçi bölümü olacak. Web sayfasında ansiklopedideki bazı dizinlerle birlikte yazarların özgeçmişleri, makalelerin özetleri bulunacak. Dolayısıyla ansiklopedisi olanlar veya olmayanlar buradan istedikleri bilgilere makaleler hariç erişebilecekler, arama yapabilecekler.

3. Ansiklopedinin eksiksiz ve hatasız basılabilmesi için sizlerin kendikonularınızla ilgili bilgileri bir kez daha gözden geçirmenizi vedüzeltilecek bir şeyler varsa çizelge üzerinde farklı renkte yazarak bildirmenizi rica ediyoruz. Ekte yolladığımız çizelgede bize ulaşan makaleleri, yazarlarını göreceksiniz.
a. Makalelerden bir şekilde bize ulaşmayıp çizelgede yer almayan var mı? b. Yazar(lar)ın adları, kurumları ve unvanları doğru mu? c. Gerektiğinde yazarlarla iletişim kurabilmemiz için ekli çizelgede belirtilen kolona yazarların e-posta adreslerini yazabilir misiniz?

4. Bu çizelge ile birlikte Ansiklopedide kullanılmak üzere "jpg formatta"bir resminizi ve 180 sözcük uzunluğunda özgeçmişinizi (daha önce yollayanların güncelleyip yeniden) 25 Mart'a kadar yollamanızı rica ediyoruz. Türkiye'de bir ilk olan böyle bir ansiklopediyi sizlerin desteği ile basabilir konuma getirmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz ve sizlerle gurur duyuyoruz.
Katkılarınız için içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ansiklopedi basıldığında sizlere de beşer adet iletilecektir. Daha fazla edinmek isteyenler yüzde elli indirimle alabileceklerdir.

Selamlar.
Tuncer Üney
* * * *
Tuncer Bey,
Keşke şu anı da görebilseydiniz:

TBV BİLİŞİM ANSİKLOPEDİSİ YAYINLANDI!
http://www.papatya.info.tr/bilisimAnsiklopedisi.htm

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa