Pazar, Mayıs 07, 2006

GSÜ “İnternet Özgürlüğünün ve İnternette Özgürlüklerin Korunması” Panelinden...

Galatasaray Üniversitesi, İletişim Fakültesi'nin düzenlediği "2. Teknoloji ve İletişim Günleri: TEKİL 02" bu yıl temel başlık olarak “İNTERNETİN ÖZGÜRLÜĞÜ VE İNTERNETTE ÖZGÜRLÜKLER”i seçmişti. 3 Mayıs 2006, Çarşamba günü Ortaköy kampüsü, Kemal Oğuzman Salonu'nda yapılan etkinliğin “Yaygın ve sürdürülebilir bir bilgisayar erişimi ve okur-yazarlığının sağlanabilmesi önündeki yerel ve küresel ölçekli sorunlar ve çözüm arayışları” alt başlıklı sabah oturumunda İvHP üyemiz Sayın Uluç Gürkan “İnternetin Mülkiyeti ve Ücretlendirilmesi: Erişim Temelli Sorunlar ve Türkiye’deki hukuki durum” konulu bir sunum yaptı. (Sayın Gürkan'ın konuşma metnini bize göndermesi halinde İvHP Bilgi Belge arşivinden üyelerimize de sunacağız. Öğleden sonra oturumunda İvHP ve Bilgiedinmehakki.Org adına konuşan Avniye Tansuğ'un bildiri özeti ise arşivimize yüklendi.)

Diğer konuşmacılar ve bildiri konuları şöyle idi: “Negreponte mi, Gates mi? Donanım Temelli Sorunlar ve Çözüm Önerileri”, Öğr. Gör. Vedat Çakmak, (GSÜ İletişim Fakültesi), “Açık Kaynak Kodu Felsefesi ve bu Felsefeye Uyan Ürün, Teknoloji, Oluşum ve Platformlar: Sorunlar ve Çözüm Önerileri”, Bora Güngören, (LKD Seminer Grubu), “Bilgisayar okur-yazarlığı ve kültürlerarasılık: Tek bir bilgisayar-okuryazarlığı mümkün müdür?”, Araş.Gör. Kerem Rızvanoğlu, (GSÜ İletişim Fakültesi).

Öğleden sonra Görkem Çetin ve Barış Metin “Ulusal İşletim Sistemi: PARDUS” başlıklı sunumlarıyla "PARDUS"u tanıttılar. Çomar, Pisi, Yalı, Güvenlik Duvarı gibi Pardus ile çalışan yazılımlar dinleyicilerin çok ilgisini çekti. (Öğrenciler kelime işlem programı içinden "pdf" dosya yaratabilme özelliğine olumlu tezahürat yaptılar.)

“İnternet Özgürlüğünün ve İnternette Özgürlüklerin Korunması” başlıklı öğleden sonra oturumunda “İnternetin özgür bir iletişim alanı olabilmesi ve kalabilmesi önündeki yasal ve ticari engeller”, Esra Arsan, (Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim sistemleri,) “Bilgi çağında bilgiye erişim özgürlüğünün işlevleri ve veri saklama hukuku”, Av. Avniye Tansuğ (İvHP ve BilgiedinmeHakki.Org) “İnternetin güvenlik amaçlı gözetimi ve haberleşme özgürlüğü”, Yard. Doç. Dr. Uğur Dolgun, (Çanakkale 18 Mart Üniversitesi) sunumları yapıldı.

Tansuğ'un bildirisine İvHP Bilgi ve Belge Merkezi'ndeki bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa