Pazartesi, Nisan 24, 2006

2. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ VE İLETİŞİM GÜNLERİ: TEKİL02

"İnternetin özgürlüğü ve internette özgürlükler"



Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Bilişim Anabilim Dalı, "2. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ VE İLETİŞİM GÜNLERİ: TEKİL02"yi düzenliyor. Galatasaray Üniversitesi Ortaköy Kampüsü Kemal Oğuzman Toplantı Salonu’nda 03-04 Mayıs 2006 tarihlerinde gerçekleştirilecek TEKİL02’ye akademisyenler ve ilgili sektörlerden profesyoneller katılacak.

İki gün sürecek etkinliğin ilk günü, "Bilgisayara Erişim ve Bilgisayar Okuryazarlığı" ve "İnternet Özgürlüğünün ve İnternette Özgürlüklerin Korunması" başlıklı iki panel ile, ulusal bir işletim sistemi olarak PARDUS'un tanıtılacağı bir seminere ayrılacaktır.

3 Mayıs 2006 günü "Bilgisayara Erişim ve Bilgisayar Okuryazarlığı" başlığı altında düzenlenecek panelde, yaygın ve sürdürülebilir bir bilgisayar erişimi ve okur-yazarlığının sağlanabilmesi önündeki yerel ve küresel ölçekli sorunlar ve çözüm arayışları örnekler üzerinden tartışılacaktır. Aynı günün öğleden sonra oturumunda yer alan "İnternet Özgürlüğünün ve İnternette Özgürlüklerin Korunması" başlıklı panelin konusunu ise, internette güvenlik, bilgiye erişim ve haberleşme özgürlüğü eksenindeki problemler oluşturacaktır.

Etkinlik 4 Mayıs 2006 günü Linux işletim sisteminin tanıtım ve kullanımına yönelik öğrencilere açık uygulamalı bir atölye çalışmasıyla sona erecektir.

Ayrıntılı bilgi için:
Ar.Gör. Kerem RIZVANOĞLU
Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi
Tel: (0 212) 227 44 80 / 414

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa