Çarşamba, Nisan 06, 2005

RADYO-TV VE YABANCI SERMAYE -
Av. F. İLKİZ

Sayın Cumhurbaşkanı tarafından 5317 sayılı "Bankalar Kanunu ile Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" bir kez daha görüşülmek üzere TBMM’ne geri gönderildi.

16.03.2005 kabul tarihli 5317 sayılı "Bankalar Kanunu ile Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un 2. inci maddesiyle 3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Yasa'nın ( RTÜK) 29. maddesinin (h) bendinde düzenlenen “Bir özel radyo ve televizyon yayın kuruluşunda yabancı sermayenin payı ödenmiş sermayenin %25’ini geçemez” şeklindeki madde :

"h) Bir ulusal radyo ve televizyon yayın kuruluşunda yabancı sermaye payı, bu Kanunun ilgili diğer hükümleri saklı kalmak kaydıyla herhangi bir sınırlamaya tabi değildir.
% 50'den fazla yabancı sermaye payı bulunan toplam radyo ve televizyon yayın kuruluşu sayısı ulusal yayın yapan kuruluş sayısının dörtte birinden fazla olamaz.
Bölgesel ve yerel radyo ve televizyon yayın kuruluşlarında yabancı sermaye
hisse sahibi olamaz."
şeklinde değiştirilmiştir.

(Makalenin tamamı için lütfen tıklayınız: İvHP/ Bilgi-Belge/ İvHP ve Türkiye / RADYO-TV VE YABANCI SERMAYE - Av. F. İLKİZ

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa