Çarşamba, Mart 16, 2005


INTERNET'TE GÜVENLİK


Av. Serkan İNCEKAŞ

İnternet sınır, zaman ve mekan farkı olmadan bilgisayarları ve kullanıcılarını birbirine bağlayan, birçok işin zaman ve masraftan kazandırarak çözülmesini ve bilgiye ulaşılmasını sağlayan yüzyılın en önemli buluşlarından biridir. Ancak zaman içinde sorunlarını da beraberinde taşıyan internet, son dönemde güvenlik sorunları nedeniyle kaygılı kullanıcılara sahip bulunmaktadır. Çalışmanın amacı, internet ortamındaki ciddi riskleri saptamak ve çözüm yolları hakkında kullanıcılara basit bilgiler vermektir.

İnternet yoluyla bir ağa bağlanan kullanıcı ne kadar güvendedir ?

Aslında bu sorunun yanıtı en çok internet üzerinden ticaret yapmak isteyenleri özellikle de bankaları ilgilendiriyor. Ancak tüketici ve müşteri olarak tüm insanları da etkilediği ve tedirgin ettiği de bir gerçek.

Bankalar ve elektronik ticaret yapan firmalar ve bankalar internetin güvenli olduğuna insanları inandırmak ve bu kanalın kullanılmasını sağlamak isterler. Tüketiciler ve müşteriler de bu güvene inandıkları ölçüde internet kanalını kullanır. Zarar gördükleri anda da hemen kaçarlar. Bu nedenle güven sağlanmalı ve korunmalıdır.


I. İNTERNET KULLANIMI NEDEN BİR AVANTAJ ?

Ticaret şirketleri ve bankalar neden internet kullanımını özendiriyor ?

-İnternet üzerinden ticaret demek...

Üyemiz Sayın İncekaş'a (İzmir Barosu) gönderdiği bu makale için teşekkür ederiz. Devamı için lütfen tıklayınız!

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa