Cuma, Mart 03, 2006

Bilgi teknolojilerinin yaygınlaştırılmasına yönelik hizmetler, evrensel hizmet kapsamına alındı...

Bilgi teknolojilerine, "evrensel hizmet" statüsü verildi. Bilgi toplumunun geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla bilgisayar okur yazarlığı da dahil, bilgi teknolojilerinin yaygınlaştırılmasına yönelik hizmetler, Ulaştırma Bakanlığı’nın yazılı isteği ve Bakanlar Kurulu kararıyla "evrensel hizmet" kapsamına dahil edildi.

28 Şubat 2006 tarihli Resmi Gazete'deki ( Kanun karar no: 2006/10038, RG sayı: 26094) karar şurada:
Bilgi Toplumunun Geliştirilmesine Katkı Sağlamak Amacıyla Bilgisayar Okur Yazarlığı da Dahil Olmak Üzere Bilgi Teknolojilerinin Yaygınlaştırılmasına Yönelik Hizmetlerin, Evrensel Hizmet Kapsamına Dahil Edilmesi Hakkında Karar

Milliyet'in yorumu:

Evrensel hizmet

"Evrensel Hizmet", Avrupa Komisyonu’nun telekomünikasyonda liberalleşmeyle ilgili belgelerinde "Tanımlanmış ve belli bir kalitedeki hizmete, tüm kullanıcıların, AB içinde her yerde ve fert başına düşen ulusal gelir ölçü alındığında karşılanabilir ücretlerle erişmesine izin veren telekomünikasyon hizmetleri olanağı" biçiminde tanımlanıyor. Statü hükümetlere Internet dahil bilgi teknolojilerinin ucuzlatılması yönünde görev ve yetki veriyor.

Demokratikleşti ama ulaşılamıyor

Bu arada, Resmi Gazete’de bilgi teknolojilerinin demokratikleştirilmesine ilişkin karar yayımlandığı sırada, Ankara’da servis altyapısındaki arızalar nedeniyle kimi ADSL kullanıcıları iki gündür internete ulaşamadı. Servis sağlayıcılar teknik altyapıdaki yetersizliklerin daha önce de benzer internete erişim sorunlarına yolaçtığını, dial-up kullanıcıları etkilemeyen, ADSL’de yoğunlaşan erişim sorunlarının çözülmesi için çabaların sürdüğünü belirttiler. ADSL kullanıcılarının karşılaştığı erişim sorunu web protokolünü etkilerken internete bağlı çalışan birçok işyeri zor anlar yaşadı.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa