Pazar, Mayıs 01, 2005

Pazar fantezisi: Bu İngiliz hukukçu kim peki?

Yukarıda, Sayın İlkiz'in yazısında gönderme yapılan, Avrupa Konseyi Medya Konusunda Yasal Düzenlemeler Komitesi üyesi, bu İngiliz hukukçu Gavin Millar'ı merak edenler için bir kaç ipucu:


  • Estonya Ceza Kanunu hk. Millar görüşü: http://www.coe.ee/?op=body&id=158
  • (Hırvatistan, Arnavutluk, Bosna, v.d. balkan ülkelerini de kapsayan raporlar da var.)
  • "Kralın Elbiseleri" adlı "araştırmacı gazetecilik" grubunun portalinde LM -önceleri "Living Marxism"- dergisi avukatı olarak katıldığı bir dava hakkında: Bir haber

Birlikte çalıştığı kuruluş: http://www.doughtystreet.co.uk/

Üzerinde bulunduğu Doughty Sokağı'nın adını, kendi unvanına -"Doughty Street Chambers"- katan 15 yıllık bu kuruluşta başta "insan hakları" ve onun örneğin "hastane ve kliniklerde ihmal", "çingeneler ve yolcu hakları" gibi ilginç alt başlıklarında olmak üzere, çeşitli alanlarda uzmanlaşmış 150'nin üzerinde hukukçu var.

SADAKAT KADRİ

Uzmanlar içinde isimleriyle de dikkatinizi çekebilecek olanlar var. Mesela "Duruşma: Sokrates'ten O.J. Simpson'a uzanan bir Tarih" kitabının da yazarı ceza uzmanı Sadakat KADRi. Mesela insan hakları uzmanı Tublu Krishnendu MUKHERJEE. Mesela bazı Türk'lerin de taraf olduğu hayli karmaşık ceza davalarında uzman; Siza AGHA...




"Amerika'ya ne isim taksak?" tartışmasına:

WEB-LOG / BLOG/ BLOGGER/ BLOGGING/....

Türkçesi: "WEB-KÜTÜĞÜ"

Nüfus kütüğü, seçmen kütüğü gibi tıpkı... "günlük"ten, "günce"den daha kapsamlı bir anlam taşıyan bu Türkçe karşılık tartışılmalı... "Web"in "b"si, "log"un, "l"si ile "ulama" yoluyla birleştiydi, ta 1999'larda... "Web-log"; "blog"a dönüştü.

"Log" işte... "Kütük". Defter. Kayıt. Ciddi kayıt... Web üzerinden...

Bu site gibi tıpkı. Kendi alan adı yokken http://ivhp.blogspot.com idi...

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa