Pazar, Ocak 16, 2005

ADALET BAKANLIĞININ TCK BASKISI

Adalet Bakanlığı tarafından Ekim 2004’de Türk Ceza Kanunu kitap olarak basılmış. Acaba kitapta baskı hatası mı var? Bu kitabın yararlanmak üzere Türkiye’nin tüm yargı kurumlarına gönderildiği düşüncesindeyim. Böylece yargıçlarımız ve savcılarımız 1 Nisan 2005 tarihinde yürürlüğe girecek yeni Türk Ceza Kanunu maddeleri üzerinde uygulamada yararlanmak üzere madde gerekçelerine başvuracaklardır. Böylece yasa koyucunun amacı anlaşılacaktır. Çünkü madde gerekçeleri herhangi bir yasanın maddesinin tekrarı değil, maddelerin açıklamasıdır.

Ancak Adalet Bakanlığı tarafından bastırılan Türk Ceza Kanunu adlı kitapta 305 inci madde de düzenlenen “Temel Milli Yararlara Karşı Hareket” suçunun gerekçesinden bir bölüm çıkarılmıştır. Hükümetin Türk Ceza Kanunu Tasarısında (TBMM Dönem 22 S.Sayısı 664 Türk Ceza Kanunu Tasarısı ve Adalet Komisyonu Raporu (1/593) sayfa 176-177) madde 359 olarak yer alan “Temel milli yararlara karşı hareket” suçunun ikinci fıkrasıyla ilgili gerekçesinde şu bölüm yer almaktadır:



Av. Fikret İLKİZ'in, aşağıda sözü edilen TESEV Bilgi Edinme Hakkı Toplantısında da değindiği bu konuyla ilgili makalenin devamı için lütfen tıklayınız:
http://www.ivhp.org.tr/pages/infDetail.php?a_id=66&c_id=7

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa