Pazartesi, Ekim 25, 2004

“TÜRKİYE ve AVRUPA: TOPLULUK MÜKTESEBATINA UYUM” SEMPOZYUMU



Tarih: 4-5 Kasım 2004
Yer: Galatasaray Üniversitesi Yiğit Okur Kampüsü – Aydın Doğan Oditoryumu

Galatasaray Üniversitesi “Avrupa Araştıma ve Dokümantasyon Merkezi” tarafından bu yıl dördüncüsünü düzenlenen “Avrupa Günleri” kapsamında; 4 ve 5 Kasım 2004 tarihlerinde, “Türkiye ve Avrupa: Topluluk Müktesebatına Uyum” konulu bir Sempozyum yapılacak.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım yolculuğundaki önemli duraklardan biri olan “katılım müzakereleri”nin başlaması ile bir çok alanda yaşanacak önemli değişikliklerin temelini “AB müktesebatına uyum çalışmaları” oluşturacak. Bu gerekçe ile Galatasaray Üniversitesi, bu yıl dördüncüsünü düzenlediği “Avrupa Günleri”ni, “TÜRKİYE ve AVRUPA : TOPLULUK MÜKTESEBATINA UYUM” başlıklı sempozyuma ayırdı. Uyum çalışmaları kapsamında esas olarak Topluluk müktesebatının kapsadığı serbest dolaşım, rekabet, ekonomik, sosyal uyum ve tarım gibi önemli konular ele alınıp, tartışılacak. Katılım müzakereleri esnasında karşılaşılabilecek güçlükler somut olarak Avrupa Birliği ve Türkiye açısından karşılaştırmalı olarak değerlendirilecek.

Üniversite’nin Ortaköy kampüsünde yapılacak Sempozyum’a Avrupa Birliği Genel Sekreteri Büyükelçi Murat SUNGAR, Ekonomik Konsey İstanbul Misyon Şefi, Jean Antoine GIANSILY başta olmak üzere, Avrupa Birliği konusunda uzman akademisyenler ve uygulamacılar katılacak.

İvHP Yürütme Kurulu'ndan Av. Fikret İlkiz; "Görsel İşitsel İletişim Dosyası ve Türkiye", üyelerimizden Yard.Doç.Dr.Burak ODER (Bilgi Üniversitesi); "Kamu İhaleleri Reformu", gönüllü danışmanlarımızdan GSÜ- Arş. Gör.- Çağla Tansuğ da "AB Hukukunda Şebeke Şirketleri Ve Türk Hukukuna Yansıması" başlıklı bildirileri ile bu Sempozyum'un konuşmacılar arasında...


Ayrıntılı Bilgi İçin: Galatasaray Üniversitesi Avrupa Araştırma ve Dokümantasyon Merkezi, Çırağan Cad. No.36, 34357, Ortaköy-İSTANBUL
Aytül Dinçer, aydincer(at)gsu.edu.tr (212) 227 44 80 (260)
Cenk Keskin, GSÜ- Arş. Gör. ckeskin(at)gsu.edu.tr (212) 227 44 80 (369)
Ayrıntılı Sempozyum Programı için lütfen bkz. http://aadm.gsu.edu.tr/tr/duyurular/



0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa