Pazartesi, Ocak 21, 2002

"Üç düğümlü bilmece"


"Bilgisayarlar ve internet tüm dünyada yayılmaya devam ediyor, ancak bu süreçte belirginleşen üç büyük sorun ciddi kararlar almayı zorunlu kılıyor"


Serdar Kuzuloğlu yukarıdaki başlık altında Radikal'de yazdığı 21/01/2002 tarihli haberde "üç düğüm"den birincisini "Hukuksal Düzenlemeler" olarak vermiş:


"Hukuksal düzenlemeler

İnternetin çokuluslu ve çok- kültürlü yapısı beraberinde yüzlerce dil, ülke, siyasi görüş, hobi ve eğilimi beraberinde getiriyor. Şu an gelinen noktada internetin web, USENET gibi kollarının tek bir merkezden denetlemesi veya yönetmesi mümkün değil. Ancak kredi kartı sahtekârlıklarından yasadışı siyasi görüşlere, denetimsiz pornografiden terör ve kaçakçılığa kadar hemen her konuda internet etkin olarak kullanılıyor. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, İnterpol gibi kurumların çabalarıysa yeterli kalmıyor, çünkü internet zincirine ait bir halka bile dışarıda kalsa, denetimden uzaklaşmak isteyen tüm faaliyetler o yana kayıyor. 2005 yılına kadar siber nüfusun büyük bölümünü oluşturan ülkelerin uluslararası bir düzenleme üstünde anlaşmaya varacağı sanılıyor..."



Diğer iki "düğüm"ün biri "Standartlar", diğeri "Kullanım Zorluğu": "Üç düğümlü bilmece"


0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa