Cuma, Ocak 18, 2002

İnternette ırkçılığa 1 yıl hapis



Brüksel Ceza Mahkemesi, internette ırkçı fikirler savunan ve yabancı düşmanlığı yapan 25 yaşındaki bir Belçikalıyı 1 yıl hapse mahkum etti. Thiebault V. isimli genç, Infonie abonesi olarak internetten katıldığı tartışma forumlarında ırkçı fikirler savunarak diğer abonelerin ve katılımcıların tepkisini çekti.

Şikayetler üzerine şirket tarafından uyarılan ve “ifadelerine dikkat etmesi” istenen Belçikalı tavır değiştirmeyince, mahkemeye verildi. Ceza Mahkemesi, hakkında 1 yıl hapis ve 12 bin 400 euro para cezası verdiği Belçikalı`nın derhal tutuklanmasını emretti.

Brüksel Savcısı Marie-Anne Swartenbroekx, Belçika`da ırkçılık ve yabancı düşmanlığını cezalandıran bir yasa bulunduğunu, ancak söz konusu yasanın, bu tür suç işleyenler için en fazla 3 ay hapis cezası öngördüğünü belirtti.

Bu dosyada farklı bir yaklaşım sergilendiğini bildiren Savcı, Belçikalı sanığın, “kamu telekomünikasyon altyapısını, ırkçı fikirler yaymak yoluyla suiistimal etmek ve kötü emeller için kullanmak” ithamıyla yargılandığını ve bu şekilde daha ağır bir ceza aldığını ifade etti.


© 2001 hurriyetim.com
Tüm hakları saklıdır.
http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,nvid~84882,00.asp



0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa